SJAJNI ZIJAH SOKOLOVIĆ ODUŠEVIO PUBLIKU

Podijelite ovu vijest

Sinoć je Zijah A. Sokolović, još jednom pokazao zašto spada među najveće autore, reditelje i glumce. U dva sata teatarske magije kroz predstavu, predavanje, team building i radionicu“Lijevo desno glumac“, Zijah je duhovito, filozofski, kabaretski, sa nizom primjera i poređenjem stvarnosti i teatarske umjetnosti, učio gledaoce da shvate da su i oni “glumci u svom teatru” i da mogu biti umjetnici u svom životu.

Ako svoje životne “date okolnosti prve dramske radnje” analiziraju teatarski “objektivno”, jer je naša stvarnost  veliki teatar kao i sam život, koji je proizvodnja i igra javnih i ličnih uloga. Gledaoci nisu krili oduševljenje, što je kralj monodrame, Zijah u CKM, na „daskama koje život znače“, još jednom pokazao  svu raskoš svog talenta i sam na sceni, suštinu glume. I kao da ga prati lekcija koju je naučio u djetinjstvu i koju nosi cijeloga života sa riječima: „Da je svijet velik i lijep. I da u njemu budem znatiželjan“.

Do novoga susreta sa ovim nenadmašnim umjetnikom za koga umjetnost nije posao, već   potraga, traženje nekog vremena, koje će biti zajedničko, a lijepo

Povezane novosti