„ŠUND NAŠ SVAKDAŠNJI“ ČETVRTOG DANA FESTIVALA

Podijelite ovu vijest

Riječ autora i redatelja predstave”Šund naš svakdašnji”, Roberta Krajinovića, najbolje govore o čemu se zapravo radi:”Tekst predstave je nastao kao posljedica dugogodišnjeg istraživanja svakodnevnog medijskog terora senzacionalističkih televizija sa svojim ispraznim i trivijalnim sadržajima prepunih bestijalnih likova bez znanja i zvanja, bolesno ambicioznih antitalenata koji nas maltretiraju svojim zavijanjem, raznih wanna bee estradnih umjetnica, paušalnih komentatora i modnih sveznadara, polusvijeta koji se bogati na račun nasilne popularnosti u raznim žutim medijima, a sve uz blagoslov širokih narodnih masa.

Želja mi je bila kroz komediju sa elementima farse i parodije, na šaljiv i duhovit način, sa dosta pjevanja i plesa prikazati sav šund i kič kojim smo svakodnevno okruženi.”

Radnja predstave je smještena u tv studio lokalne televizije koja je u raspadu. Lijepa tv voditeljica, Lana Pišček bori se sa amaterizmom i neradom zaposlenika na spomenutoj televiziji i na sve načine pokušava održati profesionalni nivo što joj baš ne ide lako od ruke.

U svoju emisiju kolažnog karaktera ugošćuje razne tipove gostiju, od pri-prostog novopečenog saborskog zastupnika, preko wanna bee pjevačice i samoprozvane kraljice instagrama do netalentiranog nadobudnog pjevača iz talent showa…

Dugotrajnim aplauzom ispraćeni su akteri predstave, Robert Krajinović, Monika Mihajlović i Adam Končić. Nadamo se da ćemo uskoro ponovo imati priliku pogledati ovaj izuzetan pozorišni komad, na radost teatarske publike.

Povezane novosti