SURADNJA POZORIŠTA MLADIH SARAJEVO I CENTRA ZA KULTURU I MLADE OPĆINE CENTAR SARAJEVO

Podijelite ovu vijest

Danas 23.6.2021. u prostorijama CKM-a Sarajevo održan je press i potpisan je ugovor o koprodukciji autorskog projekta predstave radnog naslova “Pčele” između CKM-a i Pozorišta mladih.

Prve probe bi trebale da krenu na jesen, tačnije 10.10.2021., a premijerno prikazivanje planirano je polovinom mjeseca novembra.

Autorski tim predstave čine:

Reditelj: Zijah Sokolović

Autorica teksta: Selma Sokolović

Scenograf: Narda Nerimana Nikšić

Muzika : Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović

Koreograf: Emir Fejzić

Prisutnima se obratio i reditelj predstave Zijah Sokolović:

“Lijepo je da se napravila ova surdnja, za jednu ovako neobičnu i vrlo interesantnu temu, a to je život pčela. To će da bude predstava za djecu koja će u sebi da nosi zabavu, ali i edukativni karakter. Kako to žive pčele, koju organizaciju života imaju, koje su njihove igre, koji su njihovi znakovi i njohove potrebe. Kako pčele zavise od nas, i kako mi ljudi zavisimo od pčela moći će se gledati u predstavi čiji termin je već ranije spomenut u tekstu.”

Ismir Fazlić – direktor Pozorišta mladih također se obratio prisutnima:

“Prije dva mjeseca direktor CKM-a i  gospodin Zijah Sokolović su došli sa jednom idejom koja se nama u Pozorištu mladih učinila jako interesantnom za našu scenu, za naš glumački ansambl bit će to jedno novo glumačko iskustvo, a ujedno i prilika da edukujemo našu najmlađu publiku u nekim novim pravcima.”

Armin Omerović – direktor CKM-a izrazio je veliko zadovoljstvo i sreću što centar nastavlja sa kvalitetnim projektima, i što se grade nova iskustva u radu i saradanji.

Jedino što možemo reći za kraj je da se radujemo  filnalnom proizvodu koji nas čeka ove jeseni.

Povezane novosti