Svečani koncert “Balet je super!” održan u CKM

Podijelite ovu vijest

Svečani završni koncert pod nazivom “Balet je super!” održan je u JU CKM u tri termina: 25, 27. i 29. maja. Ovaj događaj je okupio polaznike različitih umjetničkih škola i predstavljao je vrhunac njihove predanosti i rada tokom cijele godine.

Na tri završna koncerta ugostili smo preko 300 posjetilaca kojima se predstavilo više od stotinu izvođača, djece i mladih. Nastupali su polaznici Škole klasičnog baleta CKM koje je vodila Jovana Milosavljević Lovrenović, polaznici Škole klavira koje je vodila Selma Zukić, polaznici baletnog studija “Aurora” koje je vodila Dajana Zilić i polaznice plesnog studija hip-hopa “Freeze” koji je vodila Nina Iličić.

Mališani i mladi izveli su mnoge koreografije: ples dobrodošlice, ples gospođica, princ i princeze, dinosaurus i balerine, polka, baletski valcer i gotički valcer, mačke, ples cvjetova, ples za mame, ples čarobnih koraka… Plesalo se na muziku velikih kompozitora poput Johana Štrausa, Petra Iliča Čajkovskog, Sergeja Prokofjeva…

I ove godine, kao i prošle, družili smo se pod sloganom “Balet je super!”. Plesanje pruža mogućnost da komuniciramo sa svijetom na jedan prije svega uljudan i kulturan, a maštovit način koji može biti razumljiv svima i lako naći put do naših srca.

Posebno nas je veselilo kada su djeca i mladi imali priliku stati na scenu i podijeliti sa publikom ono što znaju, afirmirajući kako timski, tako i individualni način izražavanja i komunikacije kroz ples.

Zahvaljujemo se našim sponzorima na podršci u realizaciji, a posebno Mrvica Café & Bakery, koji su sva tri koncerta podržali velikodušnom donacijom slatkog i slanog asortimana za učesnike.

Povezane novosti