“SVIJET ČAROLIJE” U  MJESNOJ ZAJEDNICI NAHOREVO

nahorevo3

“SVIJET ČAROLIJE” U  MJESNOJ ZAJEDNICI NAHOREVO

U nedjelju, 28. augusta, Mjesna zajednica“Nahorevo“ bila je ispunjena dječijim osmjesima, znatiželjom i radošću. Djeca i roditelji imali su priliku uživati u mađioničarskim vještinama i trikovima u predstavi “Svijet čarolije“, koju je izveo Vanja iz organizacije PartyTimeBiH, sa kojom CKM već decenijama uspješno sarađuje, kroz mnogobrojne dječije programe i projekte.

Djeca, njihovi interesi, nježan duh, znatiželja i nezasitost njihovih umova su njihova strast, koju su i ovaj put pokazali  pred ispunjenom salom do posljednjeg mjesta, gdje se tražila stolica više. Predstava je realizovana u organizaciji Javne ustanove Centar kulture i mladih Općine Centar u  saradnji sa općinskom Službom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar i Službom za lokalni ekonomski razvoj i lokalnu samoupravu, u okviru projekta MZ 365“Kulturni karavan“.

Prije početka predstave, predsjednik Savjeta mjesne zajednice, Munib Pandžić, pozdravio je sve prisutne,  uz zahvalnost organizatorima na realizaciji ovog programa. Publika je na kraju predstave velikim aplauzom nagradila Vanju, koji se uz zajedničku fotografiju pozdravio sa mališanima. Naravno, nije nedostajalo ni slatkiši ni sokova…CKM nastavlja sa bogatim umjetničkim programima i projektima do kraja mjeseca decembra.