TEATARSKA SCENA CKM ZA VELIKE I MALE

Podijelite ovu vijest

Teatarska scena za djecu, mlade i građane JU CKM, kroz cjelokupno vrijeme postojanja Ustanove, bila je važan segment djelovanja i ukupnog razvoja centra, kako u prošlosti tako i danas. Upravo iz tog razloga suštinski je važno mladim generacijama ukazivati na važnost teatarske umjetnosti u njihovom životu i razvijati im potrebu za odlaskom u pozorište. Znamo  da nas smijeh oslobađa napetosti, povećava sposobnost pozitivnog razmišljanja i obnavlja zadovoljstvo. Ljubitelji komedije imali su priliku pogledati predstavu“Luda kuća“, u produkciji CKM.

Predstava, koja obiluje bosanskim humorom i scenama iz svakodnevnog života običnih ljudi, kroz duhovite i lucidne nastupe i komične situacije svojih protagonista oslikava svu tragi-komediju našeg društva i države. Publika je dugim aplauzom nagradila glavne protagoniste predstave, Teatra komedije Rajvosa, Armina Omerovića, Aidu Bukvu, Edina Drljevića, Senku Oruč, Mirsada Imamovića i Midhata Slatinu. Tekst potpisuje Edin Drljević. Režiju Saša Petrović. Scenografiju Irfan Hozo. Kostime Teatar komedije Rajvosa. Dizajn plakata Nina Hadžić i Admir Halilović. Tehničku realizaciju Džemal Karkelja.

Učenici osnovnih škola“Musa Ćazim Ćatić“ i „Grbavica 1“, uživali su u edukativnoj predstavi”Ako pčele odu”. Riječ je o predstavi koja aktuelizira moguće izumiranje pčela, te na zabavan, maštovit  i poučan način govori o tom problemu, upozoravajući koliko su ta mala bića važna za čovječanstvo. U predstavi  igraju Ajla Cabrera, Alma Merunka, Suada Ahmetašević, Edhem Husić, Mirza Dervišić, Edin Avdagić i Armin Omerović. Predstava je zajednički projekat JU CKM i Pozorišta mladih.  

Povezane novosti