U Fotogaleriji Jelićeva održana press konferencija povodom manifestacije “Stogodišnjica hodoljupca“ i koncerta posvećenog Safetu Isoviću “Pjevaj Bosno pa me razveseli“

Podijelite ovu vijest

Press konferencija povodom manifestacije “Stogodišnjica hodoljupca“, posvećene obilježavanju stogodišnjice od rođenja Zulfikara Zuke Džumhura, i koncerta posvećenog Safetu Isoviću “Pjevaj Bosno pa me razveseli“, održana je u Fotogaleriji Jelićeva, u srijedu 28. oktobra.
Prisutnim medijima obratili su se Abdulah Sidran, Sahudin Kačar, predsjednik RKUD “Proleter“, i direktor JU CKM Armin Omerović.
Abdulah Sidran govorio je o svojoj emotivnoj vezi sa JU CKM i prijateljstvom koje traje koliko i postoji Centar, kao i o bliskim i dubokim razgovorima sa Zukom Džumhurom, neprevaziđenim bh. hodoljupcem.
Sahudin Kačar govorio je o značaju kulture sjećanja i trajnom podsjećanju na bh. umjetnike koji su obilježili jedno vrijeme i ostavili neizbrisiv umjetnički trag, kao što je to bio Safet Isović.
Direktor Centra Armin Omerović govorio je o značaju ovih kulturnih događaja kao i o mnogobrojnim programima i projektima koji očekuju CKM u narednom periodu. Ispred CKM-a, Senad Bostandžić se zahvalio prisutnim medijima koji su i u ovim teškim vremenima za sve, a posebno za kulturu koja bez „živog“ kontakta ostaje nedorečena, prepoznali značaj kulturnog i umjetničkog djelovanja.
Program posvećen Zulfikaru Zuki Džumhuru bit će organiziran u četvrtak 29. oktobra od 19 sati u prostorijma JU CKM, dok će se koncert posvećen Safetu Isoviću održati u subotu 31. oktobra u 20 sati u svečanoj sali RKUD “Proleter“ na adresi Dr. Safeta Mujića broj 2.

Povezane novosti