U VELIKOJ SALI CKM ODRŽANA TRI SJAJNA KONCERTA

Podijelite ovu vijest

Škola klasičnog baleta koju vodi Jovana Milosavljević Lovrenović,  završila je sa javnom prezentacijom rada polaznika. U saradnji sa školom hip-hopa, koju vodi Nina Iličić i školom savremenog plesa, koju vodi Zulejha Kečo Kapidžić, održana su tri  “Plesna divertismana”.

Nastupalo je preko 120 izvođača, a sva tri koncerta bila su ispunjena do posljednjeg mjesta. Sa plesovima tanga, publici su se predstavili specijalni gosti, baletski umjetnici Dora Kos, Til Čmančanin, Albina Huskić i Ivan Salonski. Nastupali su i učenici prvog razreda osnovne muzičke škole “Mladen Pozajić”, odsjek za klasičan balet, iz klase nastavnice Sare Đurić.

Svim učesnicima podijeljeni su poklon paketići ispred CKM -a i naših dugogodišnjih partnera, “Svjetlostkomerc”d.d. i kompanije “Lasta”. Izvedeni su mnogobrojni plesovi različitih stilova; vile, labudice, male i velike mace, ledene skulpture, Grinch, snježne princeze, kraljice pahuljice…

Puno osmijeha i radosti tokom sva tri koncerta, bilo je prisutno, kako na licima mališana, tako i odraslih, koji su dugim aplauzima nagradili “male”i “velike” umjetnike.

Ovim sjajnim koncertimana, na najljepši način pozdravljamo nadolazeće praznike, ispraćamo tekuću godinu i dočekujemo novu, sa željom da nam bude sretnija i vedrija  i da djeca cijele planete dijele radost  mira, vedrine,  i uživaju u čistim rijekama, jezerima, morima, planinama, u ljubavi sa životinjama i biljkama, jer je zemlja naš zajednički dom i kuća.

Povezane novosti