Uroš Perić prvi put pred bh. publikom

FeaturedSlike1024x641KOncertPeric
Koncerti / Novosti

Uroš Perić prvi put pred bh. publikom

Novogodišnji praznični duh glavnog bh. grada bit će obogaćen sjajnim muzičkim dešavanjem namijenjenim zaljubljenicima u jazz, blues i soul. Naime, sarajevska publika će po prvi put imati priliku uživati u najpopularnijim hitovima američkog kompozitora i izvođača, pionira bluesa, Raya Charlesa, u neponovljivoj interperetaciji slovenačkog blues, soul i jazz pijaniste i pjevača Uroš Perića, uz pratnju Sarajevo Big Benda, pod  dirigentskom palicom Ranka Rihtmana.

Veliki koncert u organizaciji Udruženja muzičara Saraj Pro-Brass održat će se u Dancing dvorani Doma mladih Skenderija, u nedjelju, 29. decembra u 20 sati.

„Programski, koncert se temelji na muzici Raya Charlesa. Uroš je neprikosnoveni reprezent njegovog opusa i stila u sviračkom i vokalnom smislu. Pozitivna energija koju širi svojom scenskom pojavom nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Najbolje je ostaviti publici da ocijeni ovu tvrdnju onih koji su imali priliku da slušaju Uroša u pratnji malih i velikih ansambala“, izjavio je Marin Gradac, izvršni producent Sarajevo Big Banda i član Upravnog odbora Udruženja muzičara Saraj Pro-Brass.

U sastavu Sarajevo Big Benda koji će pratiti Perića, tu veče nastupit će i trojica mladih solista iz Bundess jazz orkestra: Philip Dornbush na saksofonu, Gregor Sperzel koji svira trombon i Janos Loeber na trubi. Jedinstveni zvuk Big Banda, obogaćen najboljim mladim njemačkim solistima, u atmosferi novogodišnjih praznika u Sarajevu, bit će prilika za dvosatni užitak za muzičke sladokusce svih uzrasta.

“Važni i atraktivni su i ostali gosti koji dolaze iz redova Bundess jazz okestra mladih. Trojica muzičara predvodiće duvačke sekcije Sarajevo Big Banda. Njihovo gostovanje sa našim orkestrom otvara prostor za saradnju planiranu početakom naredne godine na studijskom projektu pod nazivom „Sarajevo Big Band i prijatelji 2 – Indexi“, kojeg ćemo realizovati sa velikim brojem atraktivnih vokalnih i instrumentalnih gostiju iz zemlje i inostranstva“, otkriva Marin i za kraj dodaje „Ponosni smo na ovaj koncert, ne samo iz razloga što nam dolaze atraktivni gosti, nego prije svega što su nadležne domaće i inostrane institucije prepoznale važnost ovog kulturnog događaja.“

Koncert su podržali: Grad Sarajevo, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, Goethe institut u Sarajevu, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, McCann Sarajevo i Metromedia. Medijski pokrovitelj je portal radiosarajevo.ba.

Karte za koncert u iznosu od 15 KM moguće je kupiti na prodajnim mjestima BKC i platou Skenderija u periodu od 9 do 17 sati.

Leave your thought here