USKORO 24. FESTIVAL KOMEDIJE ”SMIJEH JE LIJEK” NA TEATARSKOJ SCENI JELIĆEVA

Podijelite ovu vijest

Tradicionalni Festival komedije “Smijeh je lijek” opet stiže u naš grad, zahvaljujući JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i prijateljima! 

24. izdanje Festivala planirano je da se održi od 1. do 7. aprila, uz poštivanje svih propisanih mjera. Zbog trenutne situacije, distribucija karata krenut će od 18. marta, a ukoliko epidemiološka slika bude nepovoljna Festival će biti prolongiran do daljenjeg.

Razmišljanje o čarobnim sastojcima koji imaju moć izazvati veselje vjerovatno je jedna od većih tajni, a mi ćemo i ove godine obradovati publiku bogatim programom i vrhunskim komediografskim ostvarenjima, uz velika glumačka imena iz BiH i regiona:

  1. aprila – ”LIJEVO DESNO GLUMAC” (Zijah Sokolović)

Zijah A. Sokolović duhovito, filozofski, kabaretski, sa nizom primjera i poređenjem stvarnosti i teatarske umjetnosti, uči gledaoce da shvate da su i oni “glumci u svom teatru” i da mogu biti umjetnici u svom životu. Zijah A. Sokolović je bh. glumac koji iza sebe ima preko 5.000 izvedbi monodrama i 76 nagrada.

  1. aprila – ”ĆIRO” (Tarik Filipović)

Ova monodrama o životu Miroslava Ćire Blaževića autorski je projekt jednog od najpoznatijih glumaca u regiji – Tarika Filipovića. Osoba, karakter, jedna nogometna ikona, koja uz svoje ime veže više asocijacija i anegdota nego bilo koja druga urbana legenda. Duhovita ali i dirljiva monodrama.

  1. aprila – “IZLAZAK IZ ORMARA“ (Željko Pervan)

„Izlazim iz ormara. Iz kuće. Iz grada. Ne tajim ništa. Sve što nekada nije bio red reći, došlo je na red. Samo se smijte, meni je svejedno!“, najavljuje Željko Pervan svoj novi show, u kojem ponovo možemo očekivati – neočekivano!

  1. aprila – ‘’DEMOKRACIJA’’ (Zijah Sokolović i Dražen Šivak)

Predstava “Demokratija” je duhovito, kabaretski-poučno, uvjerljivo, talentirano i kreativno na sceni ispričana priča o raznim oblicima uspjele i neuspjele demokratije.

  1. aprila – ”ĐUROLOGIJA” (Branko Đurić Đuro)

Svojevrsni (anti)stand up show „Đurologija“, kako ga i sam Đuro voli nazivati, ustvari je zbirka njegovih intimnih razmišljanja i pogleda na život koje prepričava na iskren i urnebesan način, držeći publiku u oduševljenju i gotovo neprekidnom smijehu.

  1. aprila “LUDA KUĆA“ (Teatar komedije Rajvosa)

Predstava „Luda kuća“ jeste prikaz naše svakodnevnice, odnosno priča koja prati penzionera koji čeka penziju, mlade osobe koje ne vide perspektivu u BiH u nastojanju da je trajno napuste, demobilisanog borca, izbjeglicu sa svojim željama, nadanjima i strahovima.

  1. aprila – ”PUTOVANJE“ (Narodno pozorište Tuzla)

“Putovanje” jeste duhovita, ali i emotivna  priča o neobičnom i slučajnom susretu tri osobe na autobuskoj stanici, od kojih svaka ima poseban razlog za čekanje.

Hvala za podršku radu JU CKM u prošloj i ovoj godini, a mi ćemo, uprkos svemu, nastojati davati pozitivan podsticaj našim sugrađanima, sa željom da se nepojmljiva zatvorenost olakša, nudeći optimizam i nadu…

Povezane novosti