Uspješno završen prvi ciklus Edukacije pisanja projekata po LOD metodologiji u JU CKM

Podijelite ovu vijest

Pod mentorstvom Lejle Alić, deset mladih, članova nevladinih organizacija, uspješno je završilo prvi ciklus Edukacije pisanja projekata po LOD metodologiji u JU CKM. Ovim povodom, u ponedjeljak 13. maja, direktor Ustanove Ernis Šljivo uručio je polaznicima Potvrde o završenoj Edukaciji.

Projekat, finansiran od strane Općine Centar Sarajevo, odražava sve veći značaj pisanja projektnih prijedloga u današnjem društvu, kao i potrebu za kontinuiranim usavršavanjem u ovom području.

Aktivnosti su bile strukturirane kroz niz sesija koje su obuhvatale sve aspekte pisanja projektnih prijedloga, od predstavljanja ciljeva do prezentacije i evaluacije radova. Tokom dva mjeseca, učesnici su unaprijedili svoje znanje i praktične vještine u upravljanju projektnim ciklusom, što im je omogućilo bolje razumijevanje aplikacione dokumentacije i procesa izrade projektnog prijedloga.

Također su stekli znanja i vještine u analizi i identifikaciji ključnih problema te razvoju logičkog okvira, budžeta i plana aktivnosti projekta.

Novi ciklus Edukacije predviđen je za mjesec septembar.

Povezane novosti