Premijera predstave “Pozdravi nekog” nastale u produkciji JU Centar kulture i mladih

Podijelite ovu vijest

U velikoj sali JU CKM 24.01. u 20 sati bit će upriličena premijera predstave “Pozdravi nekog”, nastale u produkciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

Predstava “Pozdravi nekog” nastala je kao rezultat rada sa mladim ljudima, srednjoškolcima i studentima, polaznicima Multimedijalnog projekta –  radionice scenskih umjetnosti. Voditelj projekta je Damir Kustura uz veliku podršku asistenta Nedima Džinovića.

Multimedijalni projekat JU CKM nastao je, sada već davne, 2010. godine u mjesecu januaru a premijerom predstave “Pozdravi nekog” obilježava deset godina postojanja.
Na samom početku, u sklopu projekta održavale su se radionice glume, režije i scenarija koje su vodili Damir Kustura, Faruk Lončarević i Ornela Čolić.

Zainteresiranost polaznika bila je najveća za oblast glume, pa tako nastaje radionica scenskih umjetnosti koja i danas uspješno djeluje.

Iza nas je uspješna decenija rada, o kojoj govore urađena djela i stotine mladih polaznika koji su prošli kroz ovu školu i radionice.
Na daske koje život, igru i radost znače, postavljene su predstave “Jedan čovjek i jedna žena”, autora Nenada Pervana a u režiji Damira Kusture i njegovih saradnika Dalal Midhat i Emira Fejzića, zatim predstava “Pipov tajni prolaz” autorice Anele Križanac, u režiji Damira Kusture i Sanjina Arnautovića, te predstava “Tvrđava”, autora Meše Selimovića, u režiji Damira Kusture i Sanjina Arnautovića.
U suradnji sa Dramskim programom Radija Bosne i Hercegovine i gospodinom Miralemom Ovčinom, snimljene su i dvije radiodrame – “Jedan čovjek i jedna žena” i “Tvrđava”.

24.01. predstavit će vam se peta generacija polaznika u sastavu od jedanaest sjajnih mladih ljudi, koji će nakon požrtvovanog i predanog rada prezentirati sve ono na čemu su vrijedno radili!

Karte (po cijeni od 5 KM) možete kupiti u JU CKM (ulica Jelića br. 1), na našoj blagajni i to u terminima od ponedjeljka do petka od 10:00 do 12:00 i od 16:00 do 20:00 sati dok subotom blagajna radi od 11:00 do 14:00 sati. Karte također možete kupiti na našoj blagajni dva sata prije izvođenja svake predstave.

Napominjemo također da rezervisati na ovom linku!

Vaš CKM – mjesto kulture i odrastanja!

Povezane novosti