Upis članova u novu školu stripa je u toku

Podijelite ovu vijest

Počeo je upis u školu stripa koju organizuje Centar za kulturu i mlade Općine Centar Sarajevo.

Prijaviti se možete najkasnije do 14.07.2019.godine.  Voditelj radionice je Majo Pavlović.

Polaznici škole će učiti šta je to strip, kako je nastao i razvijao se kroz historiju i  koji su njegovi krucijalni elementi i forme. Razvijati će svoje ideje kroz pisanje tzv. sinopsisa (”kostura priče”), učiti kako se piše scenarij (faze rada) i načine pisanja scenarija: Zaplet prije svega i cjeloviti scenarij.

Pristupanje kreiranju likova, crtanju skica i crtanje originalnih tabli stripa, tzv. tuširanje, kolorisanje (po izboru) i upisivanje teksta u oblačiće.

Kroz sav ovaj period, polaznici bi se upoznali sa poznatim djelima iz oblasti devete umjetnosti (možda kroz multimedijalne prezentacije) a svakako i preko originalnih strip-izdanja.

Škola traje 3 mjeseca.

Dodtane informacije možete dobiti putem telefona: + 387 33 232 595 ili e-mail-a: info@centarkulture.ba. Ukoliko se želite prijaviti na prijemni čas koji će se održati dana 15.07.2019. u 19:00h. u Centru kulture i mladih u ulici Jelića 1 dovoljno je da nam pošaljete e-mail ili popunite jednostavnu formu u nastavku:

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”default” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”5px” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_title margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” size=”1″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=””]

Prijavi se na Školu stripa

Povezane novosti