ZAVRŠEN 26. FESTIVAL KOMEDIJE “SMIJEH JE LIJEK“

Podijelite ovu vijest

Predstavom “SEX I GLAD“”, završen je 26. Festival komedije ”Smijeh je lijek”, u organizaciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

Tokom pet dana festivala, publika je uživala u sjajnim umjetničkim kreacijama, koje su nam podarili glumci Narodnog pozorišta iz Zenice, sa predstavom“ŽIRANTI”, Narodnog pozorišta iz Tuzle, sa predstavom„ŽENE U CRVENOM“, Kazalište Planet Art iz Zagreba, sa predstavom“TKO JE OVDJE LUD”, Zijah Sokolović sa “LIJEVO DESNO GLUMAC”, i Tarik Filipović, sa predstavom“SEX I GLAD“ .

Da nam je smijeh itekako potreban u svakodnevnici, svjedoči  podatak, da su sve predstave  bile rasprodane i prije početka samog festivala. Za njega inače kažu da je najbolji lijek i najbolje sredstvo protiv svih nedaća u životu.

Besplatan je, dostupan svima, uvijek i svugdje. Smijeh je taj koji ne treba da bude samo odraz raspoloženja nego visoko učinkovit lijek i sredstvo za ostvarenje vlastite sreće i uspjeha.

Humor je fenomen kojeg su mnogi pokušali da definišu, ali uglavnom bezuspješno. Upućujemo iskrenu zahvalnost našem osnivaču i pokrovitelju festivala, Općini Centar Sarajevo, kao i  Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, Općini Stari Grad, Violeti, Lasti, El Tarik Oil-u, “Svjetlostkomerc-u”,”Ella” i Milkomix Ice Tea, koji su dali punu podršku u organizaciji ovog značajnog kulturnog projekta.

Povezane novosti