ZAVRŠEN PROJEKAT ZEZ SA PROF. VEDRANOM ZUBIĆEM

Podijelite ovu vijest

Ove sedmice završen je ciklus predavanja ZEZ, prof. Vedrana Zubića. Općina Centar Sarajevo i JU CKM, u ovoj godini organizovali su Znanstveno-edukacijsko-zabavno predavanje za učenike srednjih i osnovnih škola. Cilj ZEZ-a je edukacija mladih na drugačiji način.

Određene teme iz znanosti(“Klimatske promjene“, “Zemljina kretanja“, “Geotektonika“, “Strukture stanovništva“, “Kretanje morske vode“), koje učenici izučavaju na klasični način, na predavanjima prof. Vedrana slušaju na aktivan, teatarski način, uz evidentne primjese humora, koje određeno tumačenje znanosti nudi.

Pokazalo se da će kroz zabavu i smijeh, učenici više htjeti učiti i znanost pozitivno doživljavati. Kroz ciklus od šest predavanja u ovoj godini, možemo reći da su i učenici i nastavnici osnovnih i srednjih škola(“Šip“,“Hasan Kaimija“,“Prva bošnjačka gimnazija“, KŠC Sarajevo, Prva gimnazija Sarajevo, Srednja škola primijenjenih umjetnosti,“Saburina“,“Edhem Mulabdić“…), istinski uživali i bili aktivnim sudionicima, ovih iznimno zanimljivih i edikativnih prezentacija.

Predavanja su bila otvorene za javnost, omogućavajući drugačiji pristup pedagoškoj psihologiji i didaktici u obrazovanju i edukaciji,  povezujući teatar sa nastavnim procesima.

Povezane novosti