ZAVRŠEN PRVI CIKLUS PISANJA PROJEKATA PO LOD METODOLOGIJI

Podijelite ovu vijest

U prostorijama Centra za kulturu i mlade Općine Centar-Mis Irbina 18, u četvrtak, 11.05.2023. godine, obilježen je završetak prvog ciklusa edukacije iz oblasti pisanja projekata u skladu sa LOD metodologijom, koji je bio organizovan u dva modula. Voditelj radionica bila je Aida Spahić, ekspert sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti pisanja i vođenja projekata. Radionice su se održavale dva puta sedmično od polovine marta do polovine maja 2023. godine, a drugi ciklus je planiran za period septembar – decembar 2023. Učesnicima prvog  ciklusa edukacija obratio se direktor Centra  kulture i mladih, Ernis Šljivo, nakon čega je upriličena dodjela certifikata za 15 učesnika koji su uspješno završili program edukacije. Svi polaznici iskazali su zadovoljstvo kvalitetom provedenih edukacija, te su izrazili želju za nastavkom obuke u oblasti projektnog menadžmenta:

“Ovaj kurs je jedna od rijetkih prilika gdje se zaista detaljno obrađivao svaki segment pisanja projekta. Uz teorijski dio, radili smo i na praktičnom. U narednoj godini očekujemo da na primjerima dobre prakse naših vlastitih projekata vidimo rezultate rada kao najboljeg pokazatelja koliko smo naučili. Voljela bih da CKM i Općina Centar obavezno nastave raditi ovakve i slične kurseve, jer su definitivno za mlade ljude to sjajne prilike za naučiti vještine koje su danas poželjne, bez obzira u kojoj indiustriji radili, a i svakako da se na ovaj način promoviše bolja saradnja između vladinog i nevladinog sektora, što je poseban vid napretka po ugledu na funkcionisanje EU zemalja. Lokalni projekti mogu imati veliku moć u kreiranju svijesti i direktnom uticaju na članove društva, te su zbog toga ovakvi kursevi i edukacije neophodne kako bi imali što bolji pristup i u konačnici što bolji rezultat”, polaznica  Amna Krnić.

“Kurs je prevazišao sva moja očekivanja. U današnje vrijeme, prave, provjerene informacije i upute vezane za pisanje projekata su od velike vrijednosti, dok je CKM omogućio potpuno besplatno ovu vrstu edukacije, što je za veliku pohvalu. Bila mi je čast i zadovoljstvo širiti svoje znanje uz vrsnog stručnjaka poput profesorice Aide, te se nadam da će ovakva i slična vrsta edukacija biti uvrštena u program CKM i u budućnosti”, rekla je Mersiha Babić.

Projekat je bio besplatana za polaznike. Edukaciju je organizovala  JU Centar kulture i mladih, pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo.

Povezane novosti