ZIJAH SOKOLOVIĆ I “LIJEVO DESNO GLUMAC“

Podijelite ovu vijest

Četvrti dan Festivala komedije“Smijeh je lijek“, bio je u znaku nenadmašnog Zijaha Sokolovića, sa predstavom “Lijevo Desno Glumac“. Primijetivši da se ljudi i svijet u kome živimo radikalno mijenja, dokazani umjetnik, glumac, redatelj i autor, Zijah A. Sokolović napravio je autorski projekat “Lijevo Desno Glumac”, koja predstavlja mnogo više od pozorišnog uprizorenja.

”Lijevo Desno Glumac” je program, koji se može opisati kao predstava, predavanje, teambuilding i interaktivna radionica. Sokolović duhovito i filozofski, nizom primjera i uspoređivanjem stvarnosti i pozorišne umjetnosti, uči gledatelje da shvate da su i oni glumci u svom teatru i da mogu biti umjetnici u svom životu.

Pored edukativnog iskustva, ovaj performans daje osjećaj, vrhunsku zabavu i poučan životni put koji publici nudi razmišljanja izvan okvira, mogućnost propitivanja sebe, svojih stavova, razmišljanja, te svih djela društva i društvenih institucija. Publika je još jednom, dugim aplauzom, pozdravila i ispratila jedinstvenog i neponovljivog umjetnika.

Povezane novosti