“ZMAJ I NOGOMETAŠEVA KĆI“ ZA DJECU TRAVNIKA I KŠC

Podijelite ovu vijest

Predstava za djecu „Zmaj i nogometaševa kći“, obradovala učenike osnovnih škola iz Travnika i KŠC“Sv. Josip“. U prepunoj sali Centra za kulturu općine Travnik, predstava u produkciji JU CKM, zatvorila je 5. festival za djecu “Ogledalo svijeta u očima djeteta.”

Već prepoznatljiv po svom sadržaju, namjeni i kvalitetu, festival je i ove godine ponudio raznolik program  i predstave za različite uzraste djece. Zmajevi su vijekovima dio dječijih priča. Često se doživljavaju kao magična stvorenja koja djecu mogu odvesti u nevjerovatne avanture.  „Zmaj i nogometaševa kći“ je lepršava predstava, u kojoj se kroz igru stapaju mašta i zbilja, u kojoj i planet zemlja postaje razigrana i raspjevana lopta.

Učenici iz osnovnih škola, uživali su u nadahnutim glumačkim kreacijama  Armina Omerovića-Zmaja, Ane-Marije Tomić-Nogometaševe kći i Senada Bostandžića-Gradonačelnika, i dugim aplauzom ispratili umjetnike. Tekst predstave uradio je Mirsad Bećirbašić, muziku; Senad Bostandžić, aranžmane; Halid Hajduković, scenografiju i plakat; Admir Halilović, kostime; Amna  Kunovac Zekić i tehničku realizaciju; Džemal Karkelja…

U ponedjeljak, 20.novembra , i učenici nižih razreda KŠC“Sv.Josip“, imali su priliku pogledati „Zmaja i nogometaševu kći“, uživati i biti učesnicima ove sjajne, interaktivne predstave o prijateljstvu i trijumfu dječije dosjetljivosti. Predstava svoje putovanje nastavlja kroz gradove BiH.

Povezane novosti