ZNANSTVENO-EDUKACIJSKO-ZABAVNO PREDAVANJE(ZEZ) ZA UČENIKE SREDNJIH ŠKOLA

Podijelite ovu vijest

U utorak, 11. aprila, učenici Prve gimnazije Sarajevo i Srednje škole primijenjenih umjetnosti, imali su druženje sa  Vedranom Zubićem i Znanstveno-edukacijsko-zabavnim predavanjem (ZEZ), novim oblikom teatarskog predavanja sa primjesama humora.

Na sceni se izvodi tema kao znanstvena (nastavna) jedinka u obliku monologa na datu temu.  Zadatak ovog iznimno zanimljivog predavanja jeste privlačenje mladih znanosti i činjenje iste zanimljivijom. Pretpostavka je da će kroz zabavu i smijeh ljudi više htjeti učiti i znanost pozitivno doživljavati.  Predstavljaju kombiniranje klasične nastave i pedagogije sa teatarskom i audio-vizualnom prezentacijom na sceni.

Omogućavaju drugačiji pristup pedagoškoj psihologiji i didaktici u obrazovanju i edukaciji, ali i povezuju teatar sa školstvom i temama „Klimatske promjene“, “Zemljina kretanja“, “Geotektonika“, “Strukture stanovništva“, “Kretanje morske vode“. Učenici su uživali u ovom novom pedagoškom pristupu i dugim aplauzom nagradili profesora Vedrana Zubića.

Povezane novosti