Mozgaonica – pametna igraonica

Mozgaonica
Novosti / Radionica

Mozgaonica – pametna igraonica

Sa zadovoljstvom najavljujemo da će se u prostorijama JU Centar kulture i mladih Općine Centar, u saradnji sa Mozgaonica BH, održavati edukativne radionice namijenjene djeci od 4 do 12 godina starosti.

Mozgaonica – pametna radionica potiče razvijanje vještina rješavanja problema, donošenja odluka, kritičkog razmišljanja i timskog rada uz pomoć drvenih edukativnih igračaka, metodom PDT (Play, Discuss, Transfer), koja djecu podstiče da kreativno razmišljaju, logički zaključuju, vježbaju koncentraciju, pažnju te razvijaju saradničke odnose i timski rad.

Na taj način, stečena znanja i vještine pomažu djeci u savladavanju školskog gradiva i životnih izazova koji su pred njima.

Također, pametnim igrama odvlačimo djecu od prekomjernog konzumiranja multimedijskih sadržaja.

*Za mlađi uzrast (4-7 godina starosti) predviđene su  Tangram radionice u trajanju od dva sata jednom sedmično i bazirane su na elementima opismenjavanja i upoznavanja početnih matematskih pojmova.

*Za stariji uzrast (8-12 godina starosti) pripremili smo program Mape uma u trajanju od dva sata jednom sedmično i bazirane su na elementima učinkovitijeg učenja, trajnosti znanja, propitivanja sadržaja, eksperimentisanja te razvoja prezentacijskih vještina.

Djeca će imati priliku stimulirati svoj mozak i održavati ga u “kondiciji” kroz igru i zabavu, a stručno osoblje će im pružati podršku i pomoć u rješavanju zadataka, igara i primjene naučenog u svakodnevnom životu.

Pozivamo vas da prisustvujete besplatnom promo času u utorak, 30. juna, u 18 sati i saznate više o jedinstvenim metodama učenja kroz igru i zabavu!

Više o Mozgaonici – pametnoj igraonici na www.mozgaonica.ba

Više detalja o ovoj radionici te prijavu na istu možete naći na sljedećem linku: Mozgaonica

#mozgalice #brainteasers #pametnaigraonica #juckm #MozgajmoZajedno

Leave your thought here