Ovacije na premijeri fantastične predstave “Prah”!

Podijelite ovu vijest

Na našoj teatarskoj sceni sinoć je premijerno izvedena predstava “Prah”, mađarskog autora Györgya Spiróa, a u režiji Miralema Zupčevića. U prepunoj sali JU Centra kulture i mladih Općine Centar bilo je malo onih koji su ostali ravnodušni na dramu u kojoj su glavne uloge ostvarili briljantni par Mirsad Tuka i Gordana Boban.

Ova drama sa elementima komedije, u kojoj se jedna obična porodica svakodnevno suočena sa siromaštvom, iznenadno susreće sa neočekivanim bogatstvom, glavnim dobitkom na lotu, donosi mnogo samorazotkrivanja.

Likovi su prošli kroz katarzu koja im je pomogla da otkriju vlastitu suštinu, kao i suštinu međusobnog odnosa, a akcenat je stavljen na pitanje da li novac može riješiti istinske probleme čovjeka.

Predstava “Prah” nagrađena je ovacijama i aplauzima.

Drugo (02.11.2019. godine) i treće igranje (03.11.2019. godine) predstave su već u potpunosti rasprodani pa smo se odlučili pustiti i četvrto koje će biti 14.11.2019. godine sa početkom u 20:00 sati. Karte su već puštene i možete ih rezevisati putem naše web stranice klikom na sljedeći link.

Dobro nam došli,

Vaš CKM

Povezane novosti