Gordana Boban i Mirsad Tuka oduševili Mostarce kao siromašni par koji je dobio zgoditak igre na sreću

220702017 (1)

Gordana Boban i Mirsad Tuka oduševili Mostarce kao siromašni par koji je dobio zgoditak igre na sreću

U okviru međunarodne kulturne manifestacije “Mostarsko ljeto 2022” u Narodnom pozorištu Mostaru je sinoć izvedena predstava “Prah” autora Györgya Spiróa, u režiji Miralema Zupčevića, nastala u koprodukciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i Altteatra.

 

U predstavi koja je oduševila publiku Gordana Boban i Mirsad Tuka igraju uloge bračnog para koji je na rubu siromaštva, te pokušava svojoj djeci obezbijediti “kakav-takav'”život, kad im se dogodi se da muž dobije glavni zgoditak na igrama na sreću.

Tokom predstave njih dvoje razmišljaju o tome šta sve pozitivno i negativno donosi ta novina u njihovom životu.

“Predstava je vrlo emotivna, jedan čitav dijapazon, lepeza raznih emocija, od ekstremne radosti i veselja do straha od toga šta bi se sve moglo desiti sa tim velikim novcima u njihovoj kući. Mislim da se publika jako prepoznaje. Ja vjerujem da svi mi nekad sanjamo da nam se desi da te ‘lake pare’ zaradimo. Suština je u tome, zapravo, da sreća možda leži ipak negdje drugo”, istakla je glumica Gordana Boban.

Ističe da je predstava je do sada odigrana više od četrdeset puta i da je divno s njom doći u svaki grad, jer se ljudi povežu s predstavom, koja je kako ističe duhovita, a u određenim momentima se malo i stisne grlo od neke težine i naboja problema koje svi živimo.

Scenografiju i kostimografiju predstave potpisuje Adisa Vatreš Selimović, muziku Irena Popović Dragović, a dizajn plakata Naida Begović Čelik.

Naredni sadržaj u okviru “Mostarskog ljeta” najavljen je za nedjelju, 3. jula, kada će na sceni Pozorišta lutaka Mostar biti izvedena predstava „Zlatokosa“ u režiji Jelene Đorđević, sa početkom u 11 sati. U predstavi igraju: Nina Popović, Ali Kamer Aksoy, Diana Ondelj Maksumić i Serđo Radoš.