UPIS NA ŠKOLU GLUME CKM

GlumaMala

UPIS NA ŠKOLU GLUME CKM

Koncept naše škole glume se može koristiti za različite dobne skupine polaznika, jer se konkretne glumačke vježbe i tehnike primjenjuju i prilagođavaju osobi u skladu sa uzrastom.

Osim individualnih vježbi, polaznici prolaze i razvijaju se kroz kolektivne vježbe, u kojima im se omogućava da razviju i poboljšaju svoje socijalne sposobnosti, pozitivan osjećaj u radu sa drugima i da kroz teatarsku umjetnost pospješuju i razvijaju timski rad. Polaznicima će se omogućiti da dobiju jednu širu sliku o tome kako nastaje predstava.

Gluma oslobađa naš kreativni um, omogućava nam da istražimo svoje fizičke i duhovne granice. Našim polaznicima se kroz igru i glumačku/teatarsku umjetnost omogućava sloboda izražavanja, razvoj mašte, govornih sposobnosti, samopouzdanja, kreativnosti. U ponedjeljak, 5. septembra, u velikoj sali CKM, biće organizovan kasting za djecu uzrasta od 7 do 12 godina, sa početkom u 17:30 sati, a za starije,  od 13 do 20 godina, u 19 sati.

Za sve koji prođu kasting, nastava Škole glume za polaznike od 7 do 12 godina, održavat će se utorkom od 17:30 do 19 sati, a za polaznike od 13 do 20 godina, četvrtkom od 19 do 20:30 sati.

Čekamo Vas!