Likovno putovanje sa Irfanom Hozom u JU CKM

hozo1

Likovno putovanje sa Irfanom Hozom u JU CKM

U organizaciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, u ovoj godini krećemo na jedinstveno likovno putovanje sa jednim od najznačajnijih bh. umjetnika Irfanom Hozom.

Škola crtanja i slikanja pod rukovodstvom ovog velikog umjetnika pružit će odgovore na sva likovna pitanja – kako uraditi kvalitetan crtež, kako slikati, oblikovati i kako se umjetnički izražavati bez straha, stvarajući vlastita likovna djela i upoznavajući se sa svim tehnikama.

Izložbom ”Portreti grada”, Irfan Hozo obilježio je četrdeset godina profesionalnog bavljenja umjetnošću. Imajući u vidu njegov cjelokupni opus, možemo reći da se sa podjednakom strašću predaje i crtežu i slikarstvu i grafici. Izlagao je na mnogim samostalnim i kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja za svoj rad, od kojih ističemo medalju za najbolju grafiku na drugim po redu Svjetskim umjetničkim igrama, koje su održane u periodu od 1. do 9. septembra u Bratislavi u Slovačkoj, 2015. godine, uz učešće 57 zemalja.

Predznanje nije neophodno za pohađanje škole, a mjesečna cijena će iznositi 60 KM mjesečno.

Prvi radni sastanak bit će održan u ponedjeljak 1. februara u 19 sati, u ateljeu Irfana Hoze na adresi Zelenih beretki 16, gdje će se aktivnost i održavati.

Više informacija i prijave na www.centarkulture.ba, e-mailom na info@centarkulture.ba ili putem telefonskih brojeva +387 33 23 25 94, +387 33 23 25 95