Održana manifestacija “Odbrana BiH – Igman 2020”

Održana manifestacija “Odbrana BiH – Igman 2020”

U četvrtak, 6. augusta, u organizaciji Memorijalnog centra Kovači održana je centralna manifestacija ”Odbrana BiH – Igman 2020”, koja se zbog epidemiološke situacije ove godine obilježavala pod motom ”Ostani kući i posvjedoči”.

Manifestacija „Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2020“ imala je za cilj da mladim generacijama pošalje poruku da u budućnosti rade na tome da se više nikada i nikome agresija i zlo ne ponove, da se nikada ne zaborave najhrabriji sinovi naše domovine i svi njeni branioci, te časna i herojska odbrana jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

U okviru cjelokupnog programa u multimedijalnoj sali Kovači, JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo gostima, učesnicima i građanima predstavila je novi teatarski projekat, multimedijalni performans ‘’Hadžera’’.

Mnogobrojnu ekipu performansa predvođenu bosanskohercegovačkim glumicama Vanesom Glođo i Merimom Lepić Redžepović, polaznicima Multimedijalnog projekta i škole baleta JU CKM i muzičku pratnju Zanina Berbića i Alme Subašić, posjetioci su ispratili dugotrajnim aplauzom. Prisutnima su se obratili Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, i Hajrudin Grabovica, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo.

Leave your thought here