ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA ZA 8.FESTIVAL BAJKE ZA DJECU I ODRASLE

press7

ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA ZA 8.FESTIVAL BAJKE ZA DJECU I ODRASLE

U ponedjeljak, 24. oktobra, u Galeriji CKM, održana je press konferencija povodom 8. Festivala bajke za djecu i odrasle, koji će se održati od 22. do 31.oktobra.

Medijima su se obratili direktor CKM, Ernis Šljivo, koji je pozdravio sve prisutne, zahvalio se na dolasku i pažnji koju mediji daju radu Udruženju Bajka i JU CKM. Naglasio je značaj održavanja ovog festivala i nesebičnu podršku koju je CKM pružao od samog njegovog nastanka. U ime organizatora obratili su se Željka Lemez, umjetnička direktorica festivala, gošća iz Kanade Sarah Abušarar, Marina Đorđević, prof.muzike i Suzana Dedić iz JU „Biblioteke Sarajevo“. Svi su istakli važnost pričanja bajki, kako za djecu tako i za dorasle.„Kao i do sada festival obiluje  radionicama, seminarima, promocijama i susretima pripovjedačkih pokreta a prije svega pripovijedačkim predstavama za sve, djecu i odrasle.

Veliki interes vrtića i osnovnih škola za ovim festivalom, dovoljno govore o njegovom značaju. Svi programi biće održani u prostoru CKM, obrazovnim institucijama i JU“Biblioteke Sarajeva“. Od pripovjedača bajki govorit će Tatjana Šojić, Sarah Abušarar, Marina Đorđević,  Jasna Held,  kao i odgajateljice iz sarajevskih valdorfskih vrtića. Iz programa izdvajamo završnu svečanost koju organizujemo u subotu 29.10. u 19:30 sati, za odrasle i stariju djecu.

Pozivam građane da nam se pridruže“-riječi su Željke Lemez. Poslije press konferencije, u velikoj sali CKM,  Sarah Abušarar, Marina Đorđević i Željka Lemez prezentirali su dijelove programa festivala za djecu i odrasle.  

CKM redakcija