ODRŽANA RADIONICA MODELIRANJA BALONA

slika28

ODRŽANA RADIONICA MODELIRANJA BALONA

U ponedjeljak, 17.oktobra, počeo je 13. Dječiji teatarski festival “Hajde svijete budi dijete“. Poslije predstave Bosanskog Narodnog pozorišta iz Zenice “Psić boje neba“, održana je radionica modeliranja balona svestranog umjetnika Vanje Novaka iz organizacije PartyTime, sa kojom CKM ima dugogodišnju saradnju.

Vanja je sa svojim nježnim pristupom, punim razumijevanja i poštovanja prema djeci te njihovim individualnim potrebama savršen gost na dječjim programima. Sa zapanjujućom sposobnošću poistovjećivanja, istovremeno održavajući atmosferu bez ludosti, Vanja je izvanredan animator, bilo da je klaun, mađioničar ili balon-twister.

Učenici OŠ”Safvet beg Bašagić”, uživali su u čarolijama koje je Vanja pravio od balona i pokazivao mališanima. Naš partner festivala, Podravka d.o.o., podržala je naš festival i ovu radionicu sa prigodnim poklonima. Vodeći se  vrijednostima kreativnosti, inovativnosti, izvrsnosti, hrabrosti, strasti, povjerenja, timskog rada i dobročinstva, Podravka pruža podršku onim projektima u kojima pronalazi ove istinske vrijednosti.

U cilju unapređenja kvalitete života društva u kojem djeluje, Podravka, kao društveno odgovorna organizacija,  ulaže u znanost i obrazovanje, održivi razvoj, kulturu, umjetnost, sport i humanitarne projekte.