OTVORENA IZLOŽBA ADINA I MIE HEBIB

hebib8

OTVORENA IZLOŽBA ADINA I MIE HEBIB

Sinoć je CKM bio domaćin Adinu i Miji Hebib, koji su predstavili svoje radove na izložbi slika i unikatnog nakita, pod nazivom “SARAJEVU S POŠTOVANJEM I LJUBAVLJU“.

Pred mnogobrojnim prijateljima, zvanicama, medijima i gostima, u velikoj sali, u kojoj je počela promotivna aktivnost ovog izuzetnog kulturnog događaja, prvi se obratio direktor centra, Ernis Šljivo, koji je u jednom nadahnutom obraćanju pozdravio sve prisutne i izrazio veliko zadovoljstvo organizacijom ovog događaja u našim prostorima.

Autor, Adin Hebib zahvalio se svima koji su dali podršku u realizaciji izložbe, govoreći o izboru postavljenih radova  iz četiri ciklusa (Tvoj i moj grad: most, Moj život: krošnja, Postojanost žene: aktovi, Buket cvijeća za sve majke svijeta), slika naglašenog kolorita slikanih u ekspresionističkoj maniri. Mia Hebib predstavila je presjek stvaralaštva umjetnički oblikovanog nakita u platini, zlatu, srebru i mesingu (The Brass Band, The Golden Years, The Worn Years, 13, Pristajem!, Elemental). Poslije obraćanja javnosti, Adin Hebib pozvao je svog prijatelja, Dražena Žerića Žeru, bosanskohercegovačkog muzičara i frontmena sarajevskog pop-rock sastava Crvena jabuka, da se obrati i izložbu proglasi otvorenom.

Svo vrijeme izlaganja, preko video platna publika je imala priliku gledati kratki dokumentarni film o životu i radu Adina i Mie Hebib. Muzički „štimung“ sa nekoliko kompozicija na gitari, cijelom događaju dao je i izvrsni gitarista, Adnan Alagić. Nakon obraćanja u velikoj sali, svi prisutni obišli su radove u Galeriji centra, koji će biti izloženi do 27. septembra, i moći će se vidjeti radnim danima od 10 do 17 sati. Na izložbi, pored mnogobrojnih zvanica, bilo nam je zadovoljstvo ugostiti  i ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo, Samira Avdića, koji je kroz svoj angažman pokazao veliku senzibiliziranost, kako za kulturu, tako i za sport.

Umjetnost je još jednom pokazala svoju čudesnu magiju, ovaj put kroz slike koje imaju znatan utjecaj na unutarnji svijet čovjeka i u stanju su prodrijeti u najskrivenije kutke uma i posijati sjeme pravih vrijednosti, kao i kroz posebne komade nakita Mie Hebib, o kojima su pisali  najugledniji svjetski magazini i koji će biti prava poslastica za ljubitelje dizajna i mode!

Topla ugodna sarajevska umjetnička noć, koja će se dugo pamtiti…