Svečano zatvoren 11. dječiji teatarski festival “Hajde svijete budi dijete”

44065160_1889369417848991_4788045295520841728_o

Svečano zatvoren 11. dječiji teatarski festival “Hajde svijete budi dijete”

JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo organizovala je 11. Dječiji teatarski festival”HAJDE SVIJETE BUDI DIJETE”, od 15.10. do 20.10., u velikoj sali Jelića broj 1. Festival posvećuje posebnu pažnju najmlađima, te ima za cilj obrazovati i animirati najmlađu publiku. Uz raznovrstan program dječijih predstava iz Bosne i Hercegovine i regije najmlađim gledaocima pružamo priliku da razviju ljubav prema teatarskom stvaralaštvu.

Učenici osnovnih škola“Mehmed beg Kapetanović Ljubušak“,”Safet beg Bašagić”,”Alija Nametak”,”Edhem Mulabdić”,”Mula Mustafa Bašeskija”, JU Djeca Sarajeva, vrtić “Tvornica radosti” i građani sa djecom, šest dana uživali su u predstavama iz Tuzle, Mostara, Beograda, Živinica i Sarajeva.

Salve radosti i aplauza mališana bile su upućene predstavama “PUNIM JEDRIMA“-Pozorište lutaka iz Mostara,„PATROLNE ŠAPICE“-Mašino pozorište iz Beograda,”ASKA I VUK”-Teatar kabare iz Tuzle”,”POTRAGA ZA KONAČIŠTEM”-Živinice,”LAKONOGA U ČAROBNOJ ŠUMI”-Sarajevo,”MRAVKO TRAVKO”-Sarajevo. U subotu, posljednjeg dana festival, bila je organizovana radionica i izložba Škole slikanja JU CKM, uz druženje i fotografisanje sa popularnim Disney maskotama. Nagrada publike za najuspješniju predstavu dodijeljena je predstavi”LAKONOGA U ČAROBNOJ ŠUMI”.

Sve predstave bile su besplatne zahvaljujući našem osnivaču Općini Centar Sarajevo i partnerima festivala Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo i Općini Stari Grad.