Otvorena izložba grafika Hoze, Tikveše i Mujkića u Fotogaleriji Jelićeva

1

Otvorena izložba grafika Hoze, Tikveše i Mujkića u Fotogaleriji Jelićeva

U četvrtak 13. augusta u Fotogaleriji Jelićeva otvorena je izložba grafika Dževada Hoze, Halila Tikveše i Admira Mujkića, uz podršku našeg generalnog pokrovitelja IuteCredit BiH , kao i ostalih partnera.

Uz mjere zaštita svih posjetilaca, ispred JU CKM prisutnima su se obratili Admir Halilović i Senad Bostandžić. O značaju izložbe, autorima i njihovim radovima govorio je akademik Gradimir Gojer, u kontekstu njihove poetike i unutrašnjeg svijeta pretočenog kroz grafička djela.

Svi mi na neki način živimo dva svijeta. Jedan je onaj vidljivi, očigledan, često izložen i opterećen svakodnevnim neizvjesnim vjetrovima, i onaj drugi, tajnoviti, skriven od očiju javnosti koji je često iz ugla umjetnosti stvarniji i dinamičniji. U tim tajnovitim svjetovima rođena su sjajna umjetnička djela naših vrsnih bh. autora, koja predstavljaju samo mali opus njihovog stvaralaštva za koja su dobili mnogobrojna priznanja i nagrade na prestižnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Admir Mujkić pozdravio je sve posjetioce u lično ime i u ime Dževada Hoze i Halila Tikveše, koji zbog datih okolnosti fizički nisu mogli biti prisutni na otvaranju. Publika je izrazila veliko zadovoljstvo ovom postavkom, koja je samo još jedan u nizu umjetničkih odgovora CKM-a na našu stvarnost.

Izložba će biti otvorena do 28. Augusta na našoj adresi Jelića 1.

Leave your thought here